Početna stranica » Novosti » U Šipanskoj luci zanimljive rasprave i projekti

U Šipanskoj luci zanimljive rasprave i projekti

U Šipanskoj luci održana je 6.svibnja radionica participativnog budžetiranja.
Mještani su kroz zajedničku raspravu pokušali pronaći prijedloge koji su od interesa za sve mještane.

Prisjetili su se na početku radionice samih pravila projekta “za bolji grad”. Participativno budžetiranje našim građanima daje mogućnost da aktivno sudjeluju u oblikovanju budućnosti svoga mjesta i svoga grada. Svaki sudionik može predstaviti jedan prijedlog koji ima za cilj poboljšati kvalitetu života zajednice gradskog kotara ili mjesnog odbora kojem građanin pripada. Svaki prijedlog je potrebno konkretno i objektivno opisati na obrascu kojeg podijele nakon prezentacije volonteri i suradnici iz DURA-e. Ukoliko je potrebno našim sugrađanima na raspolaganju su uvijek i predstavnici pojedinih odjela iz grada Dubrovnika. Naime, najčešće naše sugrađane zanima broj neke parcele ili čestice zemljišta.

U 2023. Mještani Šipanske luke dogovorili su rekonstrukciju mjesnog groblja. Projektom se predlaže rekonstrukcija mjesnog groblja u Šipanskoj Luci koja bi uključivala popravak ogradnog kamenog zida, popločavanje i izgradnju temelja, gradnju prilaznih stepenica, označavanje parkirnog mjesta za pogrebno vozilo te izgradnju mrtvačnice. Izrada troškovnika u tijeku, nositelj projekta Boninovo d.o.o.

Na našim stranicama www.zaboljigrad.hr objavit ćemo uskoro koji su prijedlozi s današnje radionice prošli tehničku analizu I idu na glasovanje.