Početna stranica » Novosti » Održana radionica MO DUBRAVICA i MO BRSEČINE

Održana radionica MO DUBRAVICA i MO BRSEČINE

Danas je u staroj školi Trsteno održana radionica MO BRSEČINE I MO DUBRAVICA. Na radionici su mještani mogli čuti sve o modelu participativnog budžetiranja u gradu Dubrovniku koji je započeo prošle 2023.godine.

Predstavnici DURA-e mještanima su prezentirali sve o projektu Participativnog budžetiranja i o načinu financiranja projekata u novoj 2024. godini.

 

Podsjetimo kako su mještani MO DUBRAVICA u 2023. izglasali projekt- Izrada podzida na lokalnoj cesti Grada Dubrovnika. Projektom se predlaže izrada podzida na cesti kroz naselje Dubravica što bi uključivalo potrebne građevinske radove na dionici ceste do otprilike 100 m2, betoniranje zida sa željeznom armaturom te vraćanje postojećeg kamena u podzid.

Mještani MO BRSEČINE u 2023. najviše su glasova dali projektu: Javno rasvjeta na dionici magistrala – plaža. Tim projektom predlaže se uređenje dionice od magistrale do plaže u naselju Brsečine (Kriva ulica, Put uz Progon) što bi uključivalo košenje i uređenje ulice, nalijevanje betonskih stopa za postavljanje rasvjetnih stupova te montažu solarnih rasvjetnih stupova uzduž dionice do iznosa odobrenih financijskih sredstava. Do sada su ugovorenih radovi za projekt.

Oba projekta iz 2023. u fazi su realizacije te će kroz ovu godinu biti realizirani.

Današnji projekti koje su građani predali idu na tehničku analizu, a potom na glasovanje.

Sve novosti o projektima možete pratiti na našoj web stranici www.zaboljigrad.hr kao i na našim društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Sljedeće su radionice (10.4.2024.) MO ZATON koja će se održati u Domu kulture Mali Zaton od 18 sati i MO LJUBAČ koja će se održati u Mjesnom domu Ljubač od 18 sati.