Početna stranica » Novosti » Naši sugrađani iz Bosanke, Ljubača, Orašca i Gromače predali prijedloge za svoja mjesta

Naši sugrađani iz Bosanke, Ljubača, Orašca i Gromače predali prijedloge za svoja mjesta

Uključte se i vi, predložite svoje ideje i sudjelujte u raspodjeli dijela gradskog budžeta

Dragi sugrađani,

Obaviještavamo Vas da je drugi tjedan radionica participativnog budžetiranja završio i da su građani iz mjesnih odbora Ljubač, Orašac i Gromača predali su svoje projektne prijedloge koji će biti obrađeni na tehničkoj analizi.

Podsjetimo se kako su Grad Dubrovnik i Dubrovačka razvojna agencija DURA započeli projekt participativnog budžetiranja. Tako će se u 17 mjesnih odbora i 8 gradskih kotareva u sljedećih 30 dana održati radionice na kojima će naši sugrađani predati prijedloge koji imaju za cilj poboljšati kvalitetu života zajednice gradskog kotara/mjesnog odbora kojem građani pripadaju.

Na radionicama mogu sudjelovati svi naši zainteresirani punoljetni građani koji imaju prebivališe na području grada Dubrovnika. Svaki prijedog je potrebno konkretno i opisati.

Na prvoj radionici GK PILE-KONO održanoj 31.5.2023. prisustvovao je i gradonačelnik Mato Franković koji je pozvao sve svoje sugrađane da se priključe radionicama. Ovim projektom Grad će lakše detektirati koji su problem građana u zajednici i kako ih riješiti.

Marina Lazarević, članica uprave Dubrovačke razvojne agencije DURA naglasila je važnost ovog projekta koji jača odnos povjerenja između građana i javne uprave. Kako potrošiti dio javnog novca u javnom okruženju ključno je pitanje ovog projekta.

Nakon radionice kotara PILE- KONO, mještani Bosanke su 1.6. predali svoje projektne prijedloge. Mještani LJUBAČA na radionici održanoj 5.6.2023. predali su svoje projektne prijedloge. Da bi prijedlog bio prihvaćen morat će udovoljiti određenim kriterijima, primjerice, prijedlog mora biti u nadležnosti Grada Dubrovnika.

Mještani GROMAČE I ORAŠCA predali su svoje prijedloge na radionicama održanima 6.6.2023. u njihovim mjesnim odborima.

Podsjetimo kako prijedlozi trebaju doprinositi općem dobru i biti u skladu s razvojnom strategijom Grada, te ne mogu biti vjerske ili stranačke naravi.

Svi prijedlozi naših sugrađana sada su predani na tehničku analizu. Nakon što se utvrdi koji su projektni prijedlozi prihvatljivi slijedi process glasovanja.

Sve dodatne informacije kao i raspored termina radionica možete pronaći na našoj web stranici projekta www.zaboljigrad.hr.

Pozivamo Vas da pratite i naše društvene mreže Facebook, Instagram, Twitter, I da se pridružite našoj WhatsApp grupi na broj 099/5270870.