Početna stranica » Novosti » MO ZATON i MO LJUBAČ – građani prijavili najviše prijedloga za novi parking, novu javnu rasvjetu i proširenje ceste

MO ZATON i MO LJUBAČ – građani prijavili najviše prijedloga za novi parking, novu javnu rasvjetu i proširenje ceste

Danas su na radionici MO Zaton građani imali mnogo prijedloga i pitanja vezanih uz projekt participativnog budžetiranja, a volonteri, predstavnici DURA-e građanima su pomogli oko prijave projekata.

Građani su naviše predlagali uređaje novog parkinga, postavljanje nove rasvjete i  proširenje ceste.

Građane, a posebno one koji su prvi put na radionicama, predstavnici DURA-e podsjetili su na pobjedničke prijedloge iz 2023.

U MO Zaton pobjednički prijedlog je bio autobusna stanica Vrh sela (Veliki Zaton) – Dubrovnik. Ovim projektom se predlaže gradnja autobusnog stajališta u Velikom Zatonu, na katastarskoj čestici 404/1 – smjer prema Dubrovniku. Trenutno se najbliža autobusna stanica nalazi preko kilometar dalje pa bi se tako stanovnicima Zatona omogućilo kvalitetnije i sigurnije korištenje usluga javnog gradskog prijevoza.

Vezano za status projekta, do sada je Potpisan ugovor s projektantom (Proposta), geodetski je snimljena lokacija. Objavljeno je da će radove izvoditi  Hrvatske ceste.

U MO LJUBAČ pobjednički prijedlog je Sportsko igralište – Projektom se predlaže izgradnja manjeg dječjeg igrališta u naselju Ljubač, na katastarskoj čestici broj 63 KO Ljubač, a za potrebe građana i djece i u svrhu poboljšanja te unapređenja sadržaja.

Prema novim saznanjima, darovat će se susjedna parcela, dogovor je u tijeku. Mještani ne žele postavljanje sprava.

11. travnja na rasporedu su radionice MO GROMAČA od 17 sati, i MO ORAŠAC od 18 sati.