Početna stranica » Novosti » Mnogo zanimljivih prijedloga naših sugrađana na radionicama u MO GROMAČA I MO ORAŠAC

Mnogo zanimljivih prijedloga naših sugrađana na radionicama u MO GROMAČA I MO ORAŠAC

Održana je radionica u MO GROMAČA na kojoj su građani predali svoje prijedloge za koje se nadaju da će poboljšati kvalitetu života u njihovom mjestu. Naši sugrađani najviše su predlagali novo igralište i uređenje (unutarnje) prostora mjesnog odbora.

Podsjetimo kako je prošlogodišnji pobjednički projekt u fazi realizacije. Radi se o projektu: Uređenje puta k.č. 1235 Gromača – kojim se predlaže izravnavanje i tamponiranje postojećeg makadamskog puta u naselju Gromača te povezivanje navedenog puta s ostalim ulicama kroz naselje, a u cilju bolje povezanosti i veće sigurnosti stanovništva.

Do sada je izrađen geodetski snimak terena dok je za srpnj 2024. u planu izvođenje ostalih radova.U MO ORAŠAC održana je radionica participativnog budžetiranja na kojima je mještanima predstavljen projekt kao i mogućnosti koje on nudi.
Isto tako mještane je zanimala realizacija projekta iz 2023.

Naime, tada su mještani najviše glasova dali projektu Uređenja prostorija Doma mladeži. Tim projektom se predlaže uređenje zgrade Doma mladeži u Orašcu promjenom otvora, žbukanjem unutarnjih zidova, uređenjem stubišta objekta, ugradnjom klima uređaja i osposobljenjem sanitarnog čvora u prizemlju Doma.

Do sada je izrađena projektna dokumentacija, a u tijeku je prikupljanje ponuda za izvođenje radova.

Na današnjoj radionici mještani Orašca najviše su predlagali uređenje nerazvrstanih cesta, postavljanje usporivača prometa, izgradnju igrališta i uređenje (unutarnje) sale.