Početna stranica » Novosti » Lapad, Mravinjac, Riđica, Gruž i Zaton predali projekte koje će Grad Dubrovnik financirati iz gradskog proračuna

Lapad, Mravinjac, Riđica, Gruž i Zaton predali projekte koje će Grad Dubrovnik financirati iz gradskog proračuna

Stanovnici gradskih kotara Lapad i Gruž te mjesnih odbora Mravinjac, Riđica i Zaton na radionicama održanima ovaj tjedan predali su svoje projektne prijedloge u sklopu projekta Participativno budžetiranje.

Građani su u ležernoj atmosferi uživo raspravljali o pojedinim situacijama u njihovim jedinicama mjesne samouprave, izlažući vlastite ideje kako poboljšati svoju sredinu koristeći mogućnosti koje im nudi projekt participativnog budžetiranja. Svi su se složili u jednoj stvari – model participativnog budžetiranja izvrstan je alat kojim se građani mogu približiti javnoj upravi i ojačati dijalog.

Naime, Grad Dubrovnik iz prve će ruke saznati sve probleme s kojima se susreću stanovnici i bez obzira što će se samo jedan prijedlog po gradskom kotaru/mjesnom odboru financirati iz gradskog budžeta kroz ovaj projekt, Grad će dobiti uvid u potrebe građana i moći bolje djelovati.

Na svim radionicama prisutni su djelatnici DURA-e kao i predstavnici upravnih odjela Grada Dubrovnika koji u slučaju potrebe uvijek pomažu građanima oko predaje njihovih projektnih prijedloga.

 

Podsjetimo kako građani mogu predlagati projekte u vrijednosti do 60.000,00 eura za mjesni odbor i do 120.000,00 eura za gradski kotar.

O projektu se možete informirati na našoj web stranici www.zaboljigrad.hr, a pratiti nas možete i putem društvenih mreža Facebook i Instagram gdje redovito objavljujemo sadržaje s radionica.

Pridružiti se možete i našoj Whatsapp grupi 099/527-0870 gdje ćemo rado odgovarati na Vaša pitanja.

Sljedeće su na redu radionice u GK Komolac (19.6.2023.) i MO Osojnik (20.6.2023.)

Dođite i predstavite svoju ideju!

Vidimo se na radionicama participativnog budžetiranja!