Početna stranica » Novosti » Gradonačelnik Franković na radionici participativnog budžetiranja kao građanin kotara Mokošica

Gradonačelnik Franković na radionici participativnog budžetiranja kao građanin kotara Mokošica

U svom gradskom kotaru, na radionici participativnog budžetiranja u Mokošici, sudjelovao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Posljednjih mjesec dana na području Grada Dubrovnika održano je 19 ovakvih radionica, na kojima građani iznose prijedloge projekata koje bi željeli vidjeti na svom području.

 “Jako mi je bilo važno da ovaj projekt zaživi i vidimo danas da kao prvi ovakav projekt u Hrvatskoj zaista živi punim plućima”, kazao je gradonačelnik Franković.

Do danas su građani, u svojim gradskim kotarima i mjesnim odborima, predali više od 170 različitih projektnih prijedloga te se na taj način direktno uključili u proces donošenja odluka o raspodjeli dijela javnih sredstava.

Naime, stanovnici gradskih područja identificiraju probleme i potrebe prostora u kojem žive, predlažu rješenja te nakon stručne tehničke provjere kroz proces glasovanja odabiru koje će se ideje financirati iz proračuna Grada. Mogu predložiti pojedinačni projekt u vrijednosti do 60 tisuća eura za mjesni odbor i do 120 tisuća eura za gradski kotar.