Početna stranica » Novosti » Građani MO BOSANKA predložili projekte koji su potrebni njihovom mjestu

Građani MO BOSANKA predložili projekte koji su potrebni njihovom mjestu

Nakon prve radionice gradskog kotara Pile – Kono, jučer je održana i prva radionica mjesnog odbora Bosanka

Na jučerašnjoj prvoj radionici partcipiativnog budžetiranja za mjesne odbore održana je radionica za MO Bosanka. Na početku radionice građani su saslušali kratko predavanje o samom projektu I procesu participativnog budžetiranja, a zatim su zajednički krenuli sastavljati projektne prijedloge. Podsjetimo, za mjesne odbore građani su u mogućnosti predložiti pojedinačni projekt u vrijednosti do 60.000,00 eura dok je za gradski kotar budžet 120.000,00 eura.

Na radionici građani su timski odlučili razgovarati o prioritetima u svojem mjestu, pa su sukladno tome jedni drugima pomagali oko sastavljanja projektnih prijedloga. Valja napomenuti kako na samoj radionici možete predate prijedlog samostalno ili u grupi sa svojim mještanima.

Predstavnici Dura-e na radionici su pojasnili kriterije za prihvatljivost projektnog prijedloga.

Projektni prijedlog tako mora biti u nadležnosti Grada Dubrovnika, mora se nalazit u zadanom financijskom okviru po pojedinačnom projektu (uključujući PDV), realizacija projektnog prijedloga izvediva je u 12 mjeseci, u jednoj proračunskog godini od 1.1.2024. do 31.12.2024. (uključujući javnu nabavu). Bitno je da projekti doprinose općem dobru zajednice te su od interesa zajednice, a svaki projektni prijedlog treba biti u skladu s razvojnim strategijama i prioritetima Grada Dubrovnika te ne smije biti vjerske ni političke naravi. Jako je bitno naglasiti da se prijedlog ne smije sastojati od više različitih tematskih cjelina, već mora biti koncipiran kao zaokružen, konkretan projekt/cjelina. Na kraju valja istaknuti kako projekt mora zadovoljiti tehničke uvjete određenog upravnog odjela.

Sljedeća na redu je radionica MO Ljubač, (Mjesni dom Ljubač) koja će se održati 5.6.2023. u 19:00 sati.

Podsjećamo sve naše sugrađane kako na radionicama mogu sudjelovati sve punoljetne osobe s prebivalištem na području grada Dubrovnika, uz predočenje važeće osobne iskaznice. Svi naši građani aktivno sudjeluju isključivo u gradskom kotaru/mjesnom odboru sukladno adresi prebivališta. Isto tako je bitno napomenuti kako možete glasati o projektim prijedlozima koji su u Vašem kotaru/mjesnom odboru.

Sve dodatne informacije kao i raspored termina radionica možete pronaći na našoj web stranici projekta www.zaboljigrad.hr.

Pozivamo Vas da pratite i naše društvene mreže Facebook, Instagram, Twitter, I da se pridružite našoj WhatsApp grupi na broj 099/5270870.