Početna stranica » Novosti » Građani iz svih gradskih kotara i mjesnih odbora predali svoje prijedloge za bolji Grad

Građani iz svih gradskih kotara i mjesnih odbora predali svoje prijedloge za bolji Grad

Nitko ne poznaje bolje potrebe svog mjesta i svoje ulice od njegovih građana. Baš zato Grad Dubrovnik im prepušta da sami odrede koji su to prioriteti, a nakon radionica i tehničke provjere prihvatljivosti prijedloga, oni projekti koji dobiju najviše glasova od građana realizirat će se dogodine iz gradskog proračuna Grada. Projekt participativnog budžetiranja u gradu Dubrovniku postaje sve prepoznatljiviji među našim građanima, pa je tako i ovaj tjedan na radionicama predano mnogo projedloga za bolji Grad.

Ovaj su tjedan održane radionice u gradskim kotarevima Mokošica (3.7.) i Ploče iza Grada (4.7.) te u mjesnim odborima Mrčevo (5.7.), Kliševo (5.7.), Lopud (6.7.) i Koločep (6.7.). Ovo je ujedno zadnji tjedan radionica na kojima su građani predavali svoje prijedloge i ideje koji će poboljšati kvalitetu života u njihovim sredinama. Završetkom radionica projekt participativnog budžetiranja “Za bolji Grad” ulazi u drugu fazu u kojoj je fokus na tehničkoj analizi – provodi se tehnička analiza izvedivosti predloženih projekata građana. Nakon tehničke analize process glasovanja, a o istome ćemo Vas detaljno obavijestiti preko naših svih kanala.

Podsjetimo kako je u svom gradskom kotaru Mokošica na radionici participativnog budžetiranja sudjelovao i dubrovački gradonačelnik Mato Franković koji je tom prilikom istaknuo kako mu je važno da ovaj projekt zaživi duguročno.

Do danas su građani, u svojim gradskim kotarima i mjesnim odborima, predali više od 200 različitih projektnih prijedloga te se na taj način direktno uključili u proces donošenja odluka o raspodjeli dijela javnih sredstava.

Osim projekata građana koji će se realizirati iz gradskog proračuna, radionice su mjesta na kojima se građani druže i predlažu projekte za svoje mjesto, a ono najbitnije u razgovoru s gradonačelnikom i predstavnicima Grada građani razmjenjuju ideje i važne informacije s ciljem unapređenja kvalitete života u svom gradu i svom mjestu.

 

Na svim radionicama prisutni su djelatnici DURA-e kao i predstavnici upravnih odjela Grada Dubrovnika koji pomažu građanima prilikom predaje njihovih projektnih prijedloga.

O projektu se možete informirati i putem društvenih mreža Facebook i Instagram gdje redovito objavljujemo sve informacije vezane uz projekt.

Pridružiti se možete i našoj Whatsapp grupi 099/527-0870 gdje ćemo rado odgovarati na Vaša pitanja.