Početna stranica » Novosti » GK MOKOŠICA održao svoju radionicu participativnog budžetiranja

GK MOKOŠICA održao svoju radionicu participativnog budžetiranja

U Osnovnoj školi Mokošica naši su sugrađani održali radionicu na kojoj su raspravljali o projektima PB-a i o samom projektu.

Podsjetimo kako su građani Mokošice prošle godine izglasali projekt izrade projektno-tehničke dokumentacije za garažu – Naš dom.  Projektom se predlaže izrada projektno-tehničke dokumentacije i ishođenje lokacijske dozvole za izgradnju garaže s igralištem i zelenom površinom na ulazu u Naš dom (Nova Mokošica). Danas je našim građanima predstavljeno i sve ono što je dosada učinjeno. Naime do sada je izrađen geodetski snimak, a u tijeku je razrada idejnog rješenja.

Naši sugrađani predali su danas prijedloge koji će ići na tehničku analizu a potom na glasovanje. Nakon provedbe tehničke analize Povjerenstvo donosi Listu projektnih prijedloga, objavljuje je na internetskim stranicama Grada Dubrovnika te se upućuje u postupak glasovanja.

Kada je u postupku tehničke analize utvrđeno kako projektni prijedlog nije prihvatljiv, nadležni upravni odjel će dati obrazloženje zašto nije moguća provedba projektnog prijedloga.

Mještani Mokošice i ove su godine predlagali  projekte od značaja za njihovo mjesto. Uskoro ćemo objaviti listu projekata (prvenstveno se radi o društvenim i infrastrukturnim projektima) koji će ići na glasovanje a pobjednički prijedlog će se realizirati iz gradskog proračuna grada Dubrovnika u 2025.